Noortje

Noortje Hippert

Noortje is altijd al nieuwsgierig geweest naar maatschappelijke vraagstukken. Ze beleeft veel plezier in het begrijpelijk en inzichtelijk maken van complex onderzoek. Noortje is nieuwsgierig en enthousiast en altijd op zoek naar nieuwe kennis en informatie. Haar open blik en sociale vaardigheden maken haar een gemakkelijke gesprekspartner voor zowel klanten als respondenten.

Achtergrond

Menselijk gedrag is iets wat Noortje altijd heeft weten te fascineren. Waarom maken we bepaalde keuzes en zijn die keuzes altijd wel de juiste? Deze interesse heeft ervoor gezorgd dat ze de bachelor Psychobiologie op de Universiteit van Amsterdam gevolgd heeft. Nadat ze deze studie had afgerond, miste ze de combinatie van praktijk en wetenschap. Juist deze combinatie is wat haar aanspreekt: wetenschap terugvoeren naar de praktijk. Daarom heeft ze in 2020 de master Brain and Cognition in Society afgerond. Dankzij deze master heeft Noortje de brug weten te slaan tussen de maatschappij en onderzoek doen. Noortje heeft een sterk analytisch vermogen en een kritische blik. Zij geniet het meest van de verhalen van burgers en doet daarom vaak kwalitatief onderzoek. Noortje werkt voor diverse opdrachtgevers zoals het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en UWV, brancheorganisaties en gemeenten.

Expertise

  • Participatie van kwetsbare burgers
  • Kwalitatief onderzoek
  • Kwantitatief onderzoek

De Beleidsonderzoekers

Noortje ervaart de expertise en ervaring van haar collega’s bij De Beleidsonderzoekers als een voedingsbodem voor haar groei als onderzoeker. Binnen het kleine en toegewijde team kan ze goed tot haar recht komen en de kneepjes van het vak leren. Haar ambitie om wetenschappelijk onderzoek te transformeren tot praktisch advies kan ze bij De Beleidsonderzoekers realiseren.