Jildou

Jildou Talman

Jildou beleeft veel plezier aan alle stadia van onderzoek. Het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek geeft haar enorm veel energie. In een volledig nieuw onderwerp weet ze zich snel vast te bijten en haar draai te vinden. In het team wordt wel eens gegrapt: “Is er wel iets wat jij níét interessant vindt?” Jildou is flexibel, creatief en snel van begrip. Ze is altijd al een vlotte schrijver geweest, maar haar studie heeft haar geholpen de kwaliteit van haar rapportages te optimaliseren. Als Jildou mensen interviewt, vindt ze het vooral belangrijk om hun het gevoel te geven dat er écht naar hen geluisterd wordt. Zowel de stemmen van mensen in het beleid als van mensen in het veld dragen volgens Jildou bij aan goed onderzoek.

Achtergrond

Van kinds af aan was Jildou al onderzoeker. Ze was nieuwsgierig naar het ontstaan en de gevolgen van sociale en culturele fenomenen. Daarom besloot ze psychologie te studeren. Ze behaalde haar Research Master sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. Haar onderzoeksstage deed ze aan de Universiteit van Cambridge in Engeland. Na haar afstuderen in 2019 is ze bij De Beleidsonderzoekers komen werken. Jildou werkt voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voor gemeenten of brancheorganisaties.

Expertise

  • Kwantitatief onderzoek: (online) enquêtes en analyse
  • Interviews met burgers
  • Participatie van kwetsbare doelgroepen

De Beleidsonderzoekers

Het is voor Jildou belangrijk om te werken binnen een klein, maar zeer ervaren team collega’s. Werken bij De Beleidsonderzoekers past goed bij Jildou. De Beleidsonderzoekers zijn er altijd op uit de resultaten van hun onderzoek zo praktisch en concreet mogelijk te maken voor hun klanten. Daarnaast tonen De Beleidsonderzoekers in elk onderzoek respect voor de doelgroep, de deelnemers, de samenwerkingspartners en de opdrachtgever. Geen stem raakt verloren. Daar voelt Jildou zich het prettigst bij.