Youri

Youri ten Hoeve

Youri is een gedreven onderzoeker die zich vanuit een economisch perspectief bezighoudt met sociale vraagstukken. Youri is zeer geïnteresseerd in het functioneren van de arbeidsmarkt. Door zijn internationale ervaring, is hij gewend te werken in een nieuwe omgeving. Daarbij houdt bij ervan sociale vraagstukken vanuit een breed perspectief te analyseren. Zijn houding daarbij is onafhankelijk en kritisch. Het uitvoeren van onderzoek, door bronnen te bestuderen, gesprekken te voeren of data te analyseren, met als doel maatschappelijke vraagstukken op te lossen is wat Youri drijft.

Achtergrond

De wijze waarop de economie zich in de praktijk manifesteert is iets wat Youri al van jongs af aan intrigeert. Zijn bachelor in International Business heeft hem, onder andere door een periode in Taiwan, internationale ervaring gebracht, maar zijn ambitie lag meer het werk in het sociale domein. Tijdens een Double Degree master in Economic Development and Growth aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude) en Lunds Universitet in Zweden ontwikkelde Youri zich verder in het wetenschappelijk onderzoek. In zijn opleiding was econometrie weliswaar belangrijk, maar stond het begrijpen van het verhaal achter de cijfers centraal. Juist in beleidsonderzoek is het belangrijk dat zowel de cijfers als het verhaal geanalyseerd en helder overgebracht worden. Zijn interesse ligt in het bijzonder bij de arbeidsmarkt. De reden hiervoor is dat een economie eigenlijk nooit uitontwikkeld is, zeker in een continu veranderende wereld. Youri werkt voor zowel voor de Rijksoverheid als voor sociale partners en UWV.

Expertise

  • Arbeidsmarkt
  • Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
  • Kwantitatief onderzoek
  • Kwalitatief onderzoek

De Beleidsonderzoekers

Met zijn leergierigheid is het voor Youri ideaal om in een klein team van experts te opereren. Bij de Beleidsonderzoekers leert hij om zijn wetenschappelijke kennis om te zetten in een voor de klant bruikbaar advies. Samenwerken met gedreven collega’s is voor Youri de ideale plek om zich te ontwikkelen als onderzoeker.