MidTerm Review WGA dienstverlening

WAT?

UWV en het ministerie van SZW werken samen aan de doorontwikkeling van de WGA dienstverlening. Het Programma Doorontwikkeling WGA-dienstverlening loopt van 2019 tot en met 2024. Halverwege het programma is de balans opgemaakt en de Tweede Kamer geinformeerd over de resultaten van het Programma Doorontwikkeling WGA dienstverlening tot nu toe.

ONZE ROL?

Doel van de WGA-dienstverlening is zoveel mogelijk (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten (gedeeltelijk) aan het werk te krijgen en aan het werk te houden, indien nodig via een re-integratietraject, inzet van scholing en/of voorzieningen. Belangrijk onderdeel van de intensivering van de dienstverlening is het uitbreiden van de persoonlijke dienstverlening aan WGA-gerechtigden. De Beleidsonderzoekers hebben op een rij gezet welke inspanningen de afgelopen jaren zijn verricht, wat de gevolgen daarvan zijn geweest en welke inzichten nodig zijn om in 2024 een goed oordeel te kunnen geven over de doorontwikkeling van de WGA dienstverlening.

VOOR WIE?

Het UWV en het ministerie van SZW hebben de resultaten van het onderzoek gebruikt om de Tweede Kamer te informeren. Het rapport is in de zomer van 2022 naar de Tweede Kamer gestuurd.