Tussentijdse evaluatie EFMB-project ‘Ouderen in de Wijk’

WAT?

Met subsidie uit het Europees Fonds voor de Meest Behoeftigen (EFMB) voeren de bibliotheken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht samen met Mira Media het project ‘Ouderen in de Wijk’ uit. In dit project organiseren bibliotheken activiteiten voor AOW-gerechtigde ouderen met een laag besteedbaar inkomen en een risico op sociale uitsluiting. Het doel is dat ouderen na deelname aan de projectactiviteiten meer bewust zijn van de voorzieningen in de wijk, hier blijvend gebruik van maken, waardoor hun sociale netwerken en persoonlijke competenties worden versterkt.

ONZE ROL?

De Beleidsonderzoekers voeren de tussentijdse evaluatie uit in samenwerking met Panteia. De evaluatie-activiteiten bestaan uit case studies bij de vier bibliotheken, interviews met stakeholders en een analyse van de intake- en exitvragenlijsten die deelnemers hebben ingevuld.

VOOR WIE?

Uitvoering van Beleid – voorheen Agentschap SZW – is verantwoordelijk voor de subsidieverstrekking, monitoring en evaluatie van het project. In dit kader had Uitvoering van Beleid behoefte aan een tussentijdse evaluatie op de helft van de looptijd van het project. Lees het rapport hier